Sayfa: 1 2 3 4
snn9
Üyelik Tarihi: 08-2006
Mesaj: 2313

|

Başa Dön
|
|
Mourinho'nun adı dolanmakta(eurosport)
Muhtesem olur.
Ancelotti orta karar bir teknik adam, onun su an kalmasini savunmamin nedeni, su an gitmesinin takima hicbir katki yapmayacak olmasi. Ancak sene sonunda gorevi Mourinho'ya devretmesi gercekten harika olur.
|
|
11/Jan/2007, 21:24
|
|
snn9
Üyelik Tarihi: 08-2006
Mesaj: 2313

|

Başa Dön
|
|
Re: Mourinho'nun adı dolanmakta(eurosport)
Evet UEFA'yi veya CL'yi alacak kadar guclu degildi Porto.
Hatta Portekiz Ligi'ni alacak kadar bile guclu degildi, zira 2003'te hem ligi hem UEFA'yi goturmeden once son Portekiz Ligi sampiyonluklarini 1999'da yasamislardi.
Allahaskina, Porto'nun o zamanki kadrosu, esit sartlarda, ManU, Milan, Arsenal [O zamanlar muhtesemlerdi hatirlarsiniz] ile bir miydi? Deco ve Carvalho disinda Avrupa capinda oyuncu bile yoktu. Porto'nun o zamanki kadrosundaki adamlardan 3-4 tanesi disinda su an ust duzeyde oynayan futbolcu yok ki. Nasil guclu kadro bu? Finalde oynayan adamlardan Jankauskas su an Hearts'da oynuyor, o da Hearts'i satin alan Litvanyali isadaminin buyuk etkisiyle. Veya ne bileyim, finalde gol atan Carlos Alberto su an nerede bilmiyorum bile. Derlei kayboldu ortalardan. Bunlar yalnizca birkac ornek.. Porto'nun kadrosu CL'de en fazla 2. tur gorecek kapasiteydi. Ama final oynadilar. Boru degil ManU'yu elediler.. Bunu yalnizca kadroya yikmak yanlis olur.
Hadi kadroyu gectim.. Diyelim ki kadro cok iyiydi. E ama sampiyonluklar yalnizca oyuncu kalitesiyle gelmiyor ki. Bugun guclu kadrolari olan takimlar [Real, Monaco, hatta bu seneye kadar Inter] basarili olamiyorlar, teknik direktor kalitesizliklerinden dolayi.
Veya madem Mourinho'nun futbol bilgisi yok, ve Porto'nun da kadrosu cok ama cok iyiydi. Porto gibi buyuk bir takim neden o super kadroyu Mourinho gibi futbol bilgisi yoksunu birinin ellerine birakti?
Ayrica Gorkem'in dedigi de cok dogru. Mourinho, elindeki oyunculardan en iyi sekilde faydalanan ve onlara arti degerler katan bir adam. Gudjohnsen mesela Mourinho'dan once siradan bir forvet oyuncusuydu. Simdi geldigi nokta ortada. Makelele Chelsea'de patlama yapti, gec de olsa. Veya Drogba, Marseille'da boyle degildi. Simdi daha ust duzey bir ligte, gol kralligina oynuyor.
Bu sene Chelsea'nin bozulmasinin sebebi ise, Mourinho'nun kendisinin %100 isteyerek aldigina inanmadigim, Abramovich'in istegiyle aldigina inandigim Ballack ve Sheva'nin gelisiyle takimdaki duzenin bozulmasidir. Robben, Joe Cole gibi yeteneklerin kenara cekilip, 4-5-1'den 4-4-2'ye donulmesidir. Zira aldigini oynatmak zorunda tabii. Gecen seneki sisteme donulse Chelsea hala alir goturur.
Kaba ve burnu kalkik biri olmasi konusunda haklisiniz. Ama ben suskun bir teknik direktor yerine, saldirgan, futbolcularini gaza getiren, hirsli bir teknik adam tercih ederim. Biktim "Daha iyi olacagiz, hala eksiklerimiz var, rakiplerimize saygi duyuyorum" gibi klise aciklamalardan. Biraz atak bir teknik direktor istiyorum.
|
|
14/Jan/2007, 22:12
|
|
Mesaj
Sayfa: 1 2 3 4
Giriş Yapmadınız:
2006 ©AC Milan Türkiye Forum | Bugün-Saat: 30/Nov/2009, 14:50
|
|
|